Hvordan vælger man autostol?

Sikkerhed er det absolut vigtigste parameter, når forældre vælger autostol. Det ved vi, fordi vi selv er forældre – og fordi vi selv har stået i situationen, hvor vi har skulle vælge mellem den ene og den anden stol.

Som førstegangsforælder er det nærmest et umuligt valg – for hvordan skal du kunne gennemskue sandheden bag lovprisende marketingtekster og forskellige certificeringsordninger fra myndigheder i 27 EU-lande, der hele tiden skifter – på et marked, hvor du ingen erfaring har?

For at være helt ærlig, så er det en umulig opgave. Og hvis du snakker med dine venner og bekendte – og de tør være ærlige – så indrømmer de fleste også, at de i sidste ende valgte deres stol ud fra en af to grunde:
1. Anbefalinger fra venner og familie
eller
2. Mavefornemmelse, uden et egentligt, faktuelt grundlag.

…og så er der selvfølgelig dem der til sidst giver op og vælger deres yndlingsfarve – men dem hører du nok ikke så meget fra.

Så hvad gør du, hvis du vil sikre dig, at du vælger den helt rigtige autostol til dit barn?

Sikkerheden er (heldigvis) i højsædet

Sandheden er, at du langt hen ad vejen ikke kan vælge forkert. Lovgivning og standarden for sikkerhed er i dag meget høj. Så vælger du en model, der er testet og kommet på markedet indenfor de 4-5 år, så er du garanteret, at dit barn sidder trygt og sikkert.

Ja, du skal nok ikke vælge den billigste budgetmodel fra forretningen, der også er kendt for billige fælge og cykellygter. Men hvis du vælger en stol fra et af de 6-8 bedste mærker i branchen, så får dit barn, i tilfælde af en ulykke, en ekstremt god beskyttelse.

Vil du være ekstra sikker i din sag, så anbefaler vi, at du kigger på diverse anmeldelsessider – også gerne fra eksempelvis tyske og svenske sider, som er kendt for at gøre deres hjemmearbejde rigtig grundigt.

Så ro på, kære forælder. Du gør det godt nok, også selvom du vælger en anden stol end din kusine eller storebror, der sværger til et andet mærke – for de fleste stole er rigtig solide. Heldigvis.

Så hvad er vigtigt, når du skal vælge imellem forskellige brands?

Nummer to på langt de fleste forældres liste, når de skal vælge autostol, er komfort. Dit barn kommer i løbet af årene til at bruge mange timer i sin stol (og for dem, hvis børn kun kan falde i søvn i en autostol, rigtig mange!) og derfor er det vigtigt, at han eller hun sidder godt.

Det er individuelt fra barn til barn, hvilket sæde der passer bedst. Men hvis vi skal fremhæve en vigtig faktor ved, hvorfor vi har valgt at forhandle Recaro-sæder, i stedet for de andre (glimrende) konkurrenter på markedet, så er det netop komforten.

Recaro har siden 1906 udviklet sæder og producerer i dag sæder til alt fra handikappede og lastbilchauffører til piloter og racerkørere. Alle industrier, hvor sikkerheden skal være i top. Kunder, der går helt i detaljen med komfort og ergonomi, i et sæde, som de i gennemsnit bruger rigtig mange timer i.

Den unikke erfaring og teknologiske knowhow, der er indsamlet og udviklet på baggrund af de mange år i branchen, bliver alt sammen brugt i Recaros autostole. Det betyder blandt andet, at langt de fleste Recaro-stole kan indstilles så de perfekt matcher lige nøjagtig dit barn.

Læs mere om og find prisen på Recaros udvalg af autostole her.

Derfor kan vi med stor sikkerhed sige, at vi ved, at dit barn kommer til at sidde godt.

Men ved du hvad? Hvis vi skal være ærlige, så sidder han eller hun sikkert også rigtig godt i mange af vores konkurrenters stole. Deres produkter kender vi bare ikke nær så godt.

Så tænk dig om, før du vælger autostol til dit barn – men lad være med at gå i panik. For der er heldigvis rigtig mange gode stole at vælge imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *