3 Skønne nybagte mødre har teste Recaro Avan.

Få sikkerheden i top med denne prisvindende autostol til de små

Kategori: TEST

Valg af autostol kan give selv de mest garvede forældre sved på panden. Hvor skal du begynde din søgning, og hvilke sikkerhedsfunktioner er de vigtigste? For lige fra babys allerførste køretur skal sikkerheden for det nye familiemedlem være i top. Og sikkerhed er også i højsædet for den prisvindende autostol fra RECARO, Avan Prime, som vores testfamilier har skulle teste. Vi var meget spændte på deres grundige og ærlige vurderinger. Læs med her og bliv klogere på autostolen, som excellerer i sikkerhed uden at gå på kompromis med, at den naturligvis også skal være nemt og praktisk for mor og far at betjene.

Følgende tre mødre har testet autostolen AVAN PRIME fra RECARO:

// CATHARINA //

1. Momstertester // Catharina

Min motivation for at teste:
Vi har undersøgt markedet tykt og tyndt efter den helt rigtige autostol længe. Der er mange forskellige modeller og mærker, så det er noget af en jungle at finde rundt i, særlig med sikkerheden i fokus. Jeg havde hørt godt om RECARO, og derfor ville jeg rigtig gerne teste og prøve den af, for at se om den passede til os, og det som vi søgte i en autostol – altså høj sikkerhed, god kvalitet og nem i funktion. RECARO har før fået gode anmeldelser og vundet tests, så forventningerne til den var også i den høje ende. 

Funktionalitet: 5 ud af 5
Som nybagt førstegangsmor kunne jeg slet ikke overskue at sætte mig ind i at lære at anvende og montere en autostol – det var næsten noget, jeg frygtede. Men jeg må erkende, at det har været yderst overskueligt og nemt. Jeg fulgte blot brugsanvisningen til at montere Basen i bilen og da den først var på plads, så er hver montering nem og hurtig, da det blot er at klikke autostolen ned på. Endnu en fed detalje er, at når vores søn skal have en større autostol, kan vi nøjes med kun at købe stolen, da basen fortsat kan bruges til RECAROs autostol som er nummeret større. Det er også nemt at få vores søn sikkert placeret i stolen. Selerne er nemlig ikke lukkede, ment på den måde, at man ikke skal kringle to arme ind som ofte er til gene for barnet. Lukkemekanismen fungerer bare, og generelt skal man ikke stå og bakse og irritere sig hver gang den skal lukkes. 

Kvalitet: 5 ud af 5
Autostolen er god og solid i kvaliteten. Man er ikke i tvivl om, at det er høj kvalitet og hvorfor den har vundet årets produkt i 2020 i Plus X Awards. Alle bevægelige dele fungerer ubesværet, og stoffet som autostolen er lavet i, er også en solid kvalitet, der kan holde længe uanset hvor meget man bruger den. Det bliver ikke nusset at se på og kan let tørres af, hvis det bliver beskidt. 

Pris: 5 ud af 5
Ud fra det høje niveau af funktionalitet og kvalitet, synes jeg, at prisen er absolut fair – særlig når man kan få den inkl. en base, som normalt ikke medfølger ved andre autostole. Avan Prime ligger ikke i den absolutte dyre ende, jeg synes faktisk man får rigtig meget for sine penge her.

2. Momstertester // Chili

Min motivation for at teste:
Det kom som sendt fra himlen at få lov til at teste autostolen Avan Prime fra RECARO. På daværende tidspunkt ventede vi vores fjerde barn, og endnu engang gik vi og tænkte over HVILKEN stol, som var den rigtige at anskaffe. Som forældre gør man sig mange tanker om alt, der involverer den lille. Og vi har læst mange tests igennem, lige fra sutter, uldtøj, barnesenge, autostole og til barnevogne. Vi havde blandede ønsker til den autostol lillesøster skulle have. Den skulle være let at montere. Med flere børn, er det et must, at det ikke er tidskrævende og stjæler tiden fra alt andet. Den skulle være godkendt, og måske endda anerkendt for høj sikkerhed. Den skulle have god komfort og allerhelst give vores lille pige en rar køreoplevelse. Da vi bor en god køretur væk fra samtlige familiemedlemmer, er komfort alfa omega. Og sidst men ikke mindst, havde jeg et ønske om design. Den måtte meget gerne være smuk, enkel og stilful.

Funktionalitet: 5 ud af 5
Stolen er supernem at montere i bilen. Selv efter kejsersnitsoperation gik der ikke længe før jeg både kunne løfte, sætte fast og tage ud igen. Med inderdelen til de nyfødte, har jeg indtryk af, at min datter sidder trygt og godt, men samtidig er det lidt klemt. Jeg skulle vænne mig til, at der ikke var meget plads at sætte hende ned i, men jeg tror dog, at vintergarderoben også har sit at sige om den sag. Selen i stolen er let at spænde, løsne  – og afspænde. Og alt i alt virker sikkerheden i TOP. Netop pga. de længere køreture vi allerede har, og ikke mindst kan forvente at få, er jeg kæmpe fan af ventilationen i sædet. Netmaskerne i sædestoffet garanterer en kontinuerlig luftcirkulation. Der er derudover en solskærm, som vi her i vinterperioden allerede har gjort fint brug af, så jeg forventer at den bliver brugt rigtig meget den kommende tid.

Kvalitet: 5 ud af 5
Autostolen Avan Prime har et lækkert design, den er smuk og oser af kvalitet hele vejen rundt. Den virker til at være lavet af gode materialer, som holder til at blive brugt – og stoffet er heldigvis lavet til at kunne aftages og vaskes.

Pris: 5 ud af 5
Vi havde i forvejen gjort lidt forundersøgelser, da denne test kom forbi, så jeg var allerede en smule vild med RECARO, da jeg havde læst meget godt om dem. Prismæssigt holder de fleste mærker på samme niveau som RECARO sig indenfor samme prisklasse. Og med autostolen fra RECARO har man ved første køb investeret i BASEN, så derfor vil næste stol faktisk være BILLIGERE end konkurrerende mærker.

3. Momstertester // Laila

Min motivation for at teste:
Eftersom autostolen “Avan Prime” fra RECARO Kids med I-size-basen til, i 2020 vandt prisen som ‘årets produkt’ ved Plus X Awards, var jeg med det samme klar på at teste den med lillesøster. Udsigten til at modtage og teste en prisvindende autostol satte forventningerne op over hele linien -især når det kommer til sikkerhed, komfort og kvalitet.

Funktionalitet: 5 ud af 5
Det var både nemt og enkelt at montere autostolen i bilen, så selv jeg kunne gøre det. Når man først har sat basen fast i bilen, sættes autostolen fast ved et enkelt klik (super let). Der er endda et lille display, som viser om man har gjort det rigtigt, så man altid kan se, om stolen sidder rigtigt og sikkert fast. Hver gang vi sætter Agnes i autostolen falder hun i søvn. Hun ved hvad der skal ske og er tryg, hvilket jeg også er, da jeg ved, at hun er spændt godt fast i den sikre stol. Det er tydeligt at se og mærke, at hun sidder godt og behageligt. Sædestoffet har en genial luftcirkulation-funktion, der regulerer lufttemperaturen naturligt i takt med resten af bilen. Det er da smart! Og så er jeg kæmpe fan af, at selen er let at lukke og bæltespændet flipper automatisk ud, så man ikke hver gang skal ind og finde den, fordi man er kommet til at sætte baby på den. Det er virkelig smart!

Kvalitet: 5 ud af 5
Jeg synes, at sædet og betrækket virker til at være af rigtig god kvalitet. Det er behageligt og medvirker til, at barnet sidder godt. Stolen er robust og holder til at blive brugt og er ikke skrøbelig på nogen måde. Den passer godt på baby og omslutter fuldstændig, så de små er i sikkerhed.

Pris: 5 ud af 5
Jeg synes, at Avan Prime er pengene værd! Jeg er tryg og har ro i maven, når jeg sætter Agnes i den sikre autostol, og det er jo egentlig det vigtigste. Jeg ved ikke, om den er i den dyre ende eller matcher de andre autostole på markedet, men den får min varmeste anbefaling.


Samlet vurdering af autostolen AVAN PRIME fra RECARO: 45 ud af 45 point:

Funktionalitet: 15 ud af 15
Kvalitet: 15 ud af 15
Pris: 15 ud af 15

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *